Stichting HappyBusDay biedt CliniClowns hun ‘pettengeld’ aan.

 

Eerbeek – Zondag 11 februari 2007 hebben de chauffeurs van de HappyBusDay-bus een waardecheque van € 2.000,- overhandigd aan mevrouw Tine Harleman, ambassadrice van CliniClowns.
CliniClowns probeert ernstig en/of chronisch zieke kinderen ontspanning en afleiding te bieden. De stichting zet hiervoor CliniClowns in.

De Stichting HappyBusDay bestaat bijna drie jaar en stelt zich ten doel het exploiteren van een luxe touringcar waarmee vervolgens vrijwilligers (= zij die zich belangeloos inzetten voor anderen) een leuke dag uit kan worden bezorgd.

 

De bestuurders (letterlijk en figuurlijk) Wierd Jansen, Fred van der Veen, Hans van Kerkhof, Hein Reusken en Casper Heine, kregen tijdens hun ritten nog al eens het verzoek rond te gaan met de ‘chauffeurspet’. Op deze wijze wilden de aanwezige gasten hun waardering tonen voor het gebodene. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een bedrag van € 2.000,- aan ‘pettengeld!’. De hoogste tijd, zo vonden de heren, om het maar eens uit te gaan geven aan een ander goed doel. Onder grote belangstelling werd afgelopen zondag op Landal Greenpark Coldenhove in Eerbeek de waardecheque overhandigd. Mevrouw Harleman was aangenaam verrast door deze geste en nam de cheque met groot genoegen in ontvangst. Gelijktijdig maakte zij van de gelegenheid gebruik de activiteiten van CliniClowns toe te lichten aan het aanwezige publiek.

 

De touringcar en de activiteiten van de Stichting HappyBusDay worden volledig door het bedrijfsleven gesponsord. Zowel regionale – als nationale en zelfs internationale ondernemingen steunen dit busproject onder andere door het ‘kopen’ van een stoel in de bus.
Dit jaar zal de Stichting HappyBusDay de meeste sponsorcontracten proberen te verlengen voor opnieuw een periode van drie jaar. De hiervoor eenmalig verschuldigde bijdrage van € 600,- (excl. btw) is gelukkig voor de meeste ondernemingen geen belemmering om vol enthousiasme opnieuw in te stappen. Vanzelf zijn nieuwe sponsors, op welke wijze ook, bijzonder welkom. Het zou toch wel heel erg mooi zijn als dit bijzondere initiatief nog een aantal jaren voort kan. Er zijn immers nog zo veel vrijwilligers die recht hebben op een dagje uit met de HappyBusDay-bus. Tja, en wie wil zijn (bedrijfs)naam nou niet zien schitteren op deze mooie, witte touringcar?

fotografie: Luuk te Kampe