19 september 2006
Op vrijdag 15 september heeft de Stichting HappyBusDay haar derde, jaarlijkse bijdrage geleverd aan een instelling, die voornamelijk drijft op de tomeloze inzet van vele vrijwilligers. Dit maal werd de daginvulling met inzet van de Happybusdaybus gegund aan Stichting Vrienden van dierenpark ‘t Goor te Brummen.

Deze stichting beheert het complete wel en wee van het dierenpark, gelegen aan de Troelstralaan nabij het centrum van het dorp Brummen. Zij zorgen voor zowel het onderhoud van de opstallen en het groen als ook het met veel liefde verzorgen en het koesteren van alle aanwezige dieren. Maar afgelopen vrijdag was het feest, want met 27 van de 29 vrijwilligers werd gezamenlijk een reisje naar Rotterdam gemaakt.
De beide organisatoren Zwiep Prins en Chantal Suuters van de stichting ‘t Goor hadden uiteindelijk de datum uiteindelijk zeer goed gepland want de gehele dag kon men genieten van stralend weer, hetgeen de stemming onder de aanwezigen nog meer verhoogde.
Nadat de onderlinge begroeting van bekende en onbekende vrijwilligers had plaatsgevonden, kon men op 09.10 uur richting Rotterdam vertrekken. Na een tussenstop in Vuren, waar een lekker kopje koffie, met de onafscheidelijke appeltaart, al of niet met slagroom, werd genuttigd, kwam het gezelschap exact op tijd in Rotterdam bij rederij Spido aan de Willemskade aan. Na het afhalen van de tickets werd de groep om 12.20 uur ingescheept voor een imposante rondvaarttocht door de havens.

intro foto
intro foto

Tijdens deze tocht op het open bovendek van het schip kon men genieten van de enorme bedrijvigheid van één van de grootste havens ter wereld en alle pogingen werden al ras gestaakt in het schatten van de ontelbare zeecontainers die in de haven worden overgeslagen.

Tijdens de rondvaart werd ook de inwendige mens niet vergeten, waardoor men in uitstekende conditie onder optimale omstandigheden van het gebodene kon genieten.
Na terugkomst aan de vaste wal werd met de bus de voet van de Euromast opgezocht en gevonden. Hoewel het karakteristieke gebouw reeds uit de zestiger jaren dateert, voorziet het nog immer in een behoefte. Het uitzicht van de eerste ring op 100 meter en zeker de indrukken vanuit een langzaam draaiende spaceshuttle tot op 185 meter, zijn nog immer imposant. Met het geluk van de heldere hemel kon men kilometers ver rondom aanschouwen. Er wordt zelfs beweerd dat bij uitzonderlijke omstandigheden de noordpool kan worden waargenomen.
Om al deze indrukken te verwerken werd aansluitend een bezoekje gebracht aan het in een park gelegen restaurant Parkzicht, alwaar op het terras een hapje en een drankje werden genuttigd alsmede de eerste sterke verhalen ter tafel kwamen.

De Euromast in volle glorie en de zeer genoeglijke omstandigheden bij het onder de Euromast gelegen restaurant Parkzicht.

Nadat alle indrukken van dit bezoek aan Rotterdam waren besproken en verwerkt, werd om ca. 16.30 uur aan de terugreis begonnen, rekening houdend met de te verwachten files op vrijdagavond. Aangezien de drukte erg meeviel werd om 19.00 uur precies met de groep het partycentrum de Bronckhorsthoeve in Brummen worden aangedaan, voor een afsluitend diner, waarbij alle belevenissen nogmaals de revue passeerden. Aangezien ook de uitbaters van deze lokaliteit hun beste beentje hadden voor gezet, werd een stralende dag in stijl afgesloten, zodat aan het einde van dit uitje een groep zeer tevreden en gemotiveerde vrijwilligers moe maar voldaan huiswaarts keerde, die naast hun toewijding voor het dierenpark ook hun onderlinge persoonlijke band op deze dag hebben kunnen versterken.
De Stichting HappyBusDay prijst zich erg gelukkig deze vrijwilligers op deze manier een uitermate prettige en constructieve dag te hebben kunnen aanbieden en wenst hierbij alle vrienden van Stichting Vrienden van dierenpark ‘t Goor heel veel plezier en succes toe bij hun verdere werkzaamheden en activiteiten.