11 mei 2006 – Uitstapje Vrijwilligers familieraad GGNet naar Haarlem

Op 11 mei j.l. hebben GGnet te Warnsveld  en de Stichting HappyBusDay te Eerbeek de vrijwilligers van de familieraad een jaarlijks dagje-uit aangeboden. Deze dag wordt door de vrijwilligers ten zeerste gewaardeerd, niet alleen als dank voor gedane inzet vanuit de GGNet-organisatie maar tevens ook als een dag waarop de andere vrijwilligers weer hartelijk ontmoet worden en ervaringen en herinneringen kunnen worden uitgewisseld.
Ook een organisatie als GGNet, werkend in de geestelijke gezondheidszorg met als werkgebied Oost-Gelderland en de Achterhoek kan in deze tijd van bezuinigingen niet om de inzet van (vele) vrijwilligers heen. Op deze dag zijn met name de vrijwilligers van de zogenaamde familieraad letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet, want de gehele dag is men vergezeld door de stralende zon.
‘s Morgens om 08.00 uur verzamelden ca. 26 vrijwilligers zich op het terrein van GGNet te Warnsveld waar wederom vele hartelijke begroetingen plaatsvonden. De vrijwilligerscoördinator van GGnet had reeds veel werk verricht want in de vroege morgen waren reeds de benodigde lunchpakketten voorbereid die onderweg in de bus zouden worden uitgedeeld. Dit pakte echter anders uit omdat er op de gewenste locatie geen parkeerruimte voor de touringcar aanwezig was en zodoende de lunchpakketten uiteindelijk pas in Haarlem konden worden uitgedeeld, hetgeen de pret echter geheel NIET drukte.
De eerste bezienswaardigheid was het “Dolhuys”, gevestigd in het voormalige leprozen-, pest- en dolhuys uit 1320. De oorspronkelijke dolcellen uit de 16e eeuw zijn immer nog in tact. Dit museum toont hoe men in Nederland met “waanzin” omging, van duiveluitdrijving tot prozac.
Na een tijdje op eigen gelegenheid Haarlem onveilig te hebben gemaakt, is van ca. 15.00 tot 16.00 uur een rondvaart door de Haarlemse Grachten en over de Spaarne gemaakt waar men van de vele oude monumentale gebouwen heeft kunnen  genieten.

Bij het afstappen van de boot was de bus ook weer ter plaatse en werd de reis vervolgd naar Zandvoort, waar door meerdere “gidsen” de weg wel zou worden gewezen, maar desondanks deze plaats toch op tijd werd bereikt.
Hier werd na een korte vrije wandeling over het strand, nog immer onder een stralende, in de zeezakkende zon, een prima buffet genuttigd bij het alom bekende restaurant “Riche”, gelegen aan het strand. Bij de dranken met verschillende promillages alcohol kwamen hier dan ook pas echt de sterke verhalen naar boven.
Na het buffet werd om ca. 20.00 uur aan de terugreis begonnen die gelukkig niet meer in het teken stond van verkeersfiles, zodat om ca. 22.45 uur de touringcar de parkeerplaats in Warnsveld kon oprijden, alwaar men zich naar huis spoedde, niet eerder echter nadat men de wens uitsprak dat zo’n dag voor herhaling in aanmerking zou moeten komen.
Is men geïnteresseerd in het werk als vrijwilliger voor GGNet, dan kan men contact opnemen met dhr. J. Sas, coördinator vrijwilligerswerk GGNet. Overige informatie is te vinden op www.ggnet.nl
Wij, als buschauffeurs van de Stichting HappyBusDay, ondervinden met name op dagen als deze een warme dankbaarheid van de betrokkenen en zetten ons dan ook graag in als medevrijwilliger.