17 november 2004

Al sinds de oprichting van de HappyBusDay in het voorjaar van 2004, stond er voor het Hospice in Brummen een dagje uit op de planning. Op 17 november was het dan zover. Een bijzondere datum, want met de uitstap naar Weleda in Zoetermeer kwam er niet alleen een droom uit voor de medewerkers van het Hospice, het Hospice bleek ook precies 7 jaar te bestaan! De workshop die op het programma stond was dan ook een uitstekende manier om deze mijlpaal te vieren.

Met 49 vrijwilligers van het Hospice vertrok de HapyBusDay bus ‘s ochtends vroeg uit Brummen. Vanwege het grote aantal personen, waren er zelfs 2 extra auto’s nodig. Rond half elf werd de groep ontvangen bij Weleda in Zoetermeer. Een bedrijf dat zijn sporen heeft verdiend met allerlei soorten van zalven en oliĆ«n.

Speciaal voor de groep uit Brummen was er een workshop verzorgd over complementaire zorg. Een huisarts en verpleegkundige deelden hun praktijkervaringen met de deelnemers. Na de workshop was er de gelegenheid om natuurproducten in te kopen en aan het eind van de middag vertrok de bus weer richting Brummen. Files en oponthoud zorgden ervoor dat de terugreis maar liefst 3 uur in beslag nam, maar eenmaal aangekomen wachtte een aangename verrassing: de hele groep werd namelijk getrakteerd op een afsluitend diner op landgoed de Engelenburg.

Al met al een geslaagde dag, die naast nieuwe kennis over complementaire zorg, ook teambuilding en geanimeerde gesprekken heeft opgeleverd! HappyBusDay is blij hieraan bijgedragen te mogen hebben en hoopt dat er een goede basis is gelegd voor de volgende 7 jaar! Ook zijn we Ton de Lange, eigenaar van het landgoed de Engelenburg zeer erkentelijk voor zijn bijdrage in dit succes.