Voor wie

Er zijn diverse groepen in onze samenleving die vanwege allerlei

intro foto

belemmeringen niet ver van huis meer kunnen. Overheden trekken zich steeds meer terug als het gaat om subsidie- verstrekking of hu

lpverlening aan deze groeperingen. Ook deze groep mensen moeten hun eige

n broek ophouden en dat valt soms letterlijk en figuurlijk niet mee.

HappyBusDay wil hier een helpende hand bieden door bij speciale uitstapjes het vervoer te verzorgen voor mensen in de regio, die dit zelf niet kunnen realiseren. Zowel aan hulpbehoevenden als vrijwilligers. Want juist ook die mensen die zich belangeloos voor anderen inzetten wil je wel eens iets terug kunnen geven! Wij ondersteunen ook initiatieven van andere sociale stichtingen, die net als onze stichting hulp willen bieden aan deze groepen mensen. Daarnaast wordt de bus beschikbaar gesteld aan andere Lionsclubs in het land.
HappyBusDay is een stichting die haar bestaansrecht dankt aan sponsoren en vrijwilligers en geen commerciƫle organisatie. Het is dan ook niet de bedoeling dat de bus te pas en te onpas uitrukt. De overheid staat dit bovendien ook niet toe vanwege oneerlijke concurrentie jegens professionele busondernemingen.

Voorwaarde is dat het gezelschap dat een beroep op ons doet, eerst elders dient te proberen vervoer te regelen. Onze bus wordt alleen ingezet als laatste alternatief en is dus altijd de ‘laatste’ bus.

Kort Samengevat:

  • Vervoer middels HappyBusDay is voornamelijk bedoeld voor hulpbehoevenden of vrijwilligers
  • HappyBusDay kan direct door een gezelschap worden ingeschakeld of via andere sociale stichtingen
  • Inzet van HappyBusDay is regionaal gebonden. In aanmerking komen aanvragen in het gebied van de Lionsclub Zuidoost Veluwe: Loenen, Eerbeek, Brummen en een straal van 15 km daaromheen
  • De bus is tevens beschikbaar voor andere Lionsclubs in het land
  • HappyBusDay is altijd de ‘laatste’ bus