HappyBusDay steunt vrijwilligers of hulpbehoevenden door ze gratis vervoer per touringcar aan te bieden voor een speciaal dagje uit.

Om dit te verwezenlijken is een stichting opgericht, sponsoren gezocht, een bus gevonden en hebben de vijf initiatiefnemers hun chauffeursdiplointro fotoma en groot rijbewijs gehaald. Bovendien is er een speciale vergunning afgegeven door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

HappyBusDay is een stichting, gericht op het goede doel. Commerciële doeleinden met betrekking tot het busvervoer behoren dan ook niet tot de mogelijkheden.

Het unieke concept is mogelijk gemaakt door de inzet van de initiatiefnemers en de vele sponsoren die bijdragen middels sponsoring van stoelen, sponsoring in natura, giften of andere financiële ondersteuning.

De 5 chauffeurs en tevens founders van de stichting; Casper Heine, Wierd Jansen, Hans van Kerkhof, Hein Reusken en Fred van der Veen zijn allemaal ondernemers uit Brummen en Eerbeek. In het dagelijks leven supermarktondernemer, architect, tandarts, aannemer en makelaar en sinds de zomer van 2004 in hun vrije tijd ook buschauffeur.